JCI Business Street

Mediul de business clujean este intr-o continua dezvoltare in ultimii ani, fapt care a atras si cresterea pietei programelor destinate culturii si informarii antreprenoriale. In Cluj exista o multitudine de programe de educatie antrepenoriala, care ofera mentorat, cursuri, traininguri, sprijin pentru start-up, consiliere, acestea contribuind esential la schimbarea mentalitatii si la cresterea calitatii clasei antrepenoriale tinere si la dezvoltarea Clujului. Proiectul nostru isi propune sa integreze toate aceste concepte de educatie si sa le grupeze sub emblema unui singur program care sa ofere flexibilitate si personalizarea nevoilor de educatie  antreprenoriala. In spiritul ideii de “strada antreprenorilor”, dorim sa cream parteneriate tuturor companiilor care isi desfasoara activitatea pe strada Georges Clemenceau din Cluj pentru a forma o comunitate puternica “JCI Business Street”.

Grupul-tinta este format din tineri antreprenori care au un business sau intentioneaza sa dezvolte unul in viitorul apropiat.

Scopul JCI Business Street este desfasurarea de programe de invatare, exersare si mentorat pentru a dezvolta o retea de tineri antreprenori autentici pentru mediul de business actual. Conceptul JCI Business Street include cinci sectiuni:

Cafeteria

Facilitarea  transferului de know-how direct de la antreprenori tineri, cu experienta relevanta de 3-5 ani în lansarea unui start-up catre tinerii antreprenori care isi lanseaza un business propriu prin intermediul contactului direct intre parti la workshopuri si evenimente de networking.

Library

Imbunătăţirea accesului la informaţii din domeniul oportunităţilor existente în mediul de afaceri local în vederea implicării active a tinerilor în antreprenoriat. Prin aceste servicii se va asigura informarea  antreprenoriatului focalizată pe literarura de business selectata si pe domenii de dezvoltare de interes local.

 Classroom

Dezvoltarea de abilităţi practice şi furnizarea de cunoştinţe teoretice necesare pentru iniţierea şi menţinerea afacerilor prin intermediul cursurilor, oportunitatilopr de burse, internship-uri etc.

Bank & Office

Acordarea de sprijin pentru iniţierea afacerilor, constând în facilitarea finanţării şi consultanţă specializată pe latura administrativa si financiara.

Media Center

Elaborarea de materiale proprii sub forma de interviuri, filme, printuri de interes.

Vezi prezentarea completa a proiectului aici.

Comments are closed.